
جوانسازی صورت با میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی کمتهاجمی است که طی آن روی پوست صورت با سوزنهای ریز استریل شده سوراخها و خراشهای کوچکی ایجاد میشود. این زخمهای کوچک بدن شما را تحریک به تولید کلاژن و الاستین بیشتری میکند که موجب بهبودی پوست و جوانتر به نظر رسیدن شما میشود. حفرههای ریزی که به واسطهی میکرونیدلینگ ایجاد میشوند، باعث به وجود آمدن زخمهایی جزئی میشوند، پوست هم با ساختن یک بافت غنی از کلاژن به این زخمها پاسخ میدهد. از همین رو ممکن است میکرونیدلینگ را با نام “درمان القایی کلاژن یا کلاژن درمانی القایی” هم شنیده باشید.
مزایای میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ میتواند در رفع مشکلاتی که در زیر به آن اشاره میکنیم، مؤثر واقع شود:
- آکنه
- ریزش مو (که آلوپسی هم نامیده میشود)
- نقاط یا لکههای تیرهی روی پوست (هایپرپیگمنتیشن)
- منافذ باز پوست
- کاهش خاصیت ارتجاعی پوست
- جای زخم
- استرچ مارکها (ترکهای پوستی)
- آفتاب سوختگی
- چین و چروکهای ریز
میکرونیدلینگ نسبت به لیزر که چند برابر گرانتر است، درمان کم هزینهتری است. احتمالاً میکرونیدلینگ برای افرادی که رنگ پوست آنها تیره است، عملکرد بهتری دارد، زیرا در این روش درمانی برخلاف لیزر، هیچ گرمایی به پوست وارد نمیشود؛ گرمایی که میتواند روی رنگ پوست آنها تأثیر بگذارد. از متخصص خود بپرسید کدام روش درمانی برای پوست شما نتیجهی بهتری دارد.
متخصصان پوست و نیز متخصصان زیبایی میتوانند میکرونیدلینگ را انجام دهند. اگر میخواهید میکرونیدلینگ را در جایی غیر از مطب پزشک انجام دهید، حتماً تجربه و اعتبار شخص را بررسی کنید و مطمئن شوید که همهی تجهیزات استریل شده باشند. نسخههای خانگی دستگاه میکرونیدلینگ هم وجود دارد که نسبت به دستگاههای میکرونیدلینگ حرفهای سوزنهایی کوتاهتر و کندتر دارند. هرچند این غلتکهای خانگی رگهای خونی را به طور موقت تحریک میکنند که موجب روشنتر شدن پوست برای مدتی کوتاه میشود، اما اثری طولانی مدت و ایدهآل ایجاد نمیکنند. نکتهی دیگر در مورد دستگاههای خانگی این است که تمیز کردن آنها دشوارتر است و استریل نکردن دقیق دستگاه میتواند خطر عفونت یا آسیب را افزایش دهد.
میکرونیدلینگ بسته به وسعت منطقهی مورد نظر، معمولاً بین 20 الی 30 دقیه طول میکشد. اکثر افراد به 4 الی 6 جلسه درمان نیاز دارند تا تفاوت را روی پوستشان احساس کنند.
پروسهی انجام میکرونیدلینگ
ابتدا یک کرم بیحسکننده روی پوستتان مالیده میشود تا خراشهای سوزن را حس نکنید. سپس شخصی که این کار را انجام میدهد، ابزاری قلممانند یا غلتک چرخانی را که سوزنهای ریز فراوانی دارد، روی پوستتان حرکت میدهد. این سوزنها حفرههای کوچکی روی پوستتان ایجاد میکند که باعث کمی خونریزی میشود. احتمالاً پزشکتان پس از انجام میکرونیدلینگ از نوعی کرم یا سرم روی پوستتان استفاده کند.
هدف از این روش این است که روند بهبودی پوستتان فقط با ارسال کلاژن و الاستین، برای مداوای زخمهای کوچکی که سوزنها ایجاد میکنند، شروع شود. کلاژن به پر شدن صورت و صاف شدن چین و چروکها کمک میکند.
اکثر افراد میکرونیدلینگ را روی صورت انجام میدهند، اما میتوان از این متد در سایر قسمتهای بدن هم استفاده کرد، مثلاً میتوان برای از بین بردن استرچ مارکهای ران و شکم از میکرونیدلینگ بهره برد.
نکاتی که دربارهی میکرونیدلینگ باید بدانید
- راه حل سریعی برای درمان نیست: مهم است که بدانیم میکرونیدلینگ راه حل سریعی نیست، زیرا زمان میبرد تا پوست جدید رشد کند و شما تفاوت را در پوستتان احساس کنید. اکثر افراد به چند جلسه درمان نیاز دارند تا متوجه تغییر در پوستشان شوند.
- زمان بهبودی: بسته به اینکه سوزن تا چه عمقی از پوستتان را سوراخ کرده باشد، روزها و چه بسا چند هفته طول میکشد تا زخمها خوب شوند.
- درد و قرمزی: ممکن است بعد از میکرونیدلینگ درد خفیفی داشته باشید و پوستتان تا چند روز قرمز باشد.
- پوستاندازی: ممکن است حین بهبودی احساس کنید پوستتان دچار کشیدگی شده و یا شاهد پوستهپوسته شدن صورتتان باشید.
- کبودی و خونریزی: معمولاً طی میکرونیدلینگ خونریزی نداریم، اما احتمال دارد درمانهای عمیق میکرونیدلینگ با خونریزی و کبودی پوست همراه باشد که پس از مدتی برطرف میشود.
- جای زخم (اسکار) احتمالی: میکرونیدلینگ برای اشخاصی که کلوئید و جای زخمهای بزرگ و حباب مانند دارند، گزینهی مناسبی نیست. انجام این کار میتواند وضعیت جای زخمهای قبلی را بدتر کند و انجام این کار به آنها توصیه نمیشود.
- عفونت: میکرونیدلینگ حفرههای ریزی روی پوست ایجاد میکند که میتواند به میکروبها اجازهی ورود بدهد، به خصوص اگر تجهیزات به خوبی تمیز و استریل نشده باشند. اما ریسک عفونت بسیار پایین است. اگر سالم باشید، عفونت ناشی از میکرونیدلینگ اتفاقی بعید است.
- واکنش آرژیک: ممکن است به کرم یا سرمی که بعد میکرونیدلینگ روی پوستتان قرار میگیرد، واکنش آلرژیک داشته باشید. اگر پوستتان را تمیز نگه ندارید، ممکن است زخمها آلوده شوند. باید از مکانهایی که احتمالاً میکروبهای زیادی دارند دوری کنید؛ مکانهایی مانند استخر، دریاچه، رودخانه و دریا. از صابونها و لوسیونهای تحریککننده استفاده نکنید. اگر تجهیزات مورد استفاده به خوبی تمیز نشده باشند، میتواند باعث عفونت شود؛ پس در انتخاب جایی که قصد انجام میکروبلیدینگ را دارید وسواس خاصی به خرج دهید.
از آنجایی که میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی است، بیمه آن را پوشش نمیدهد. پزشکتان بعد از معاینه به شما خواهد گفت به چند جلسه درمان نیاز خواهید داشت و در مورد هزینه با شما صحبت خواهد کرد.